Szolgáltatások.

Konzultáció.

 • Igényfelmérés
 • Workshop
 • Termék tervezés
 • Üzleti modell tervezés
 • Víziók, célok

 

Igényfelmérés

Közös meeting során felmérjük, hogy mik az ügyfél igényei. Meghatározzuk a legfontosabb mérföldköveket és ütemezést. Felállítjuk a projekthez leginkább passzoló csapatot, majd elkezdjük a munkát.

Workshop

Tanácsadás során sokszor fontos, hogy személyesen, minél pontosabban megismerjük a követelményeket, így érdemes egy vagy akár több alkalmas közös brainstormingot, workshopot szervezni, ahol a leendő projektcsapat is részt vesz. Ezekből a workshopokból később PPT vagy PDF formájában teljes jegyzőkönyv készül, ami jó kiindulópont egy későbbi részletesebb specifikációhoz.

 

Termék tervezés

Mivel a tanácsadáson van a hangsúly a termék tervezésének ötletét kutatjuk. Ennek a kutatásnak a során feltérképezzük a formai karaktereket, stílusirányokat, elemezzük a piacot és a versenytársakat. Ezután közös meetingen felvázoljuk az irányokat, majd ezt dokumentumba is foglaljuk.

 

Üzleti modell tervezés

Közösen próbálunk meg a legpontosabb választ adni a következőre:

Kinek? Mit? Hogyan?

Azonosítjuk a cég értékeit, ehhez meghatározzuk a megfelelő terméket, majd meghatározzuk az ezzel járó költségeket is.

 

Víziók, célok

A fenti lépések haladhatnak egymás után, de akár külön-külön is. Ami a legfontosabb, hogy mindig legyen egy határozott tiszta célunk, aminek része legye egy fél mondatos pontos meghatározás, egy szó, illetve az elkövetkezendő projekt részletei, például: honlap/szoftver/app fejlesztés. Arculattervezés, felhasználói élménykutatás, esetleg promóanyagok készítése. Ha minden jól megy ennek az üzleti konzultációnak a vége, hogy mindenbe belevágunk közösen és megújítjuk a válalkozás digitális felületeit.

UX.

 • Igényfelmérés
 • Kutatás
 • Kiértékelés
 • Javaslattétel
 • Iteráció

Igényfelmérés

Döntéshozói interjú során tisztázzuk a megrendelő üzleti igényeit, a technikai korlátokat, a használhatóság problémáit stb. Ez megfelelő tervezés, levezetés és kiértékelés mellett a UX (felhasználói élmény) tervezés egyik leghatékonyabb kutatási eszköze, és jelentősen meggyorsíthatja a design és a fejlesztés későbbi folyamatait.

Fókusz: üzleti igények, technikai korlátok, jogi előírások, használhatósági problémák, célcsoportok, üzletág.

Kutatás

A best practice (bevált gyakorlat elemzés) és versenytárselemzés során felmérjük a jelenleg használt megoldásokat és kiszűrjük, hogy részben vagy teljesen vannak-e olyan alkalmazható elemei, amiket érdemes megtartani.
A különböző kutatások és azok eredményei (pl. perszónák), projektenként eltérnek, attól függően, hogy mire van igény, és milyen információ hiányzik a felhasználókról. Redesign esetén a kutatási anyag részét képezi, hogy a meglévő oldalhoz tartozó analitikát és más forrásokból származó információkat is kiértékeljük. Így megismerhetjük a felhasználók aktuális igényeit és mentális modelljét.

Kiértékelés

A meglévő és összegyűjtött kutatási és felmérési anyagokat kielemezzük, a megszerzett tudást pedig a felhasználói és üzleti igények, illetve UX alapszabályok mentén összegezzük, majd ez alapján felépítjük a projekt koncepcióját. Ennek eredményeként létrejön az információs architektúra, ami a navigáció megalkotásához elengedhetetlen.

Javaslattétel

Drótvázat készítünk, melyen keresztül bemutatjuk a koncepciót, a design elemeket és a felhasználói folyamatot. Ezen iterálva dolgozunk és bevonjuk az ügyfelet is több review formájában. A munkafolyamat során így a vizualitás segítségével tudunk egyeztetni a projektről, illetve ellenőrizhetjük, hogy a design valóban megfelel az elképzeléseiknek.

A drótváz minden esetben belső UX ellenőrzésen megy át. Emellett prototipizáljuk is, mivel a fejlesztők számára érthetővé kell tenni a funkcionalitást. Ez azért is fontos, mivel az ügyfél is egy kipróbálható verziót kaphat meg, amit könnyebben tud értelmezni. Funkcionális specifikációt írunk továbbá azokról a működésekről, amik a Figma korlátait figyelembe véve nem prototipizálhatóak.

Iteráció

User használhatósági tesztet végzünk az elkészült prototípuson. Így felmérjük, hogy a felhasználói folyamatban maradt-e elakadás. A teszt eredményét felhasználjuk a drótváz átalakításához.

Végül házon belül teszteljük a lefejlesztett terméket, hogy minden a javaslatok szerint került fejlesztésre – erről tesztelési jegyzőkönyv készül.

Design.

 • Igényfelmérés
 • Stilizálás
 • Javaslattétel
 • Design

Igényfelmérés

Közösen egyeztetünk az igényekről, elképzelésekről. Ezután piackutatást végzünk, mely során megvizsgáljuk a konkurenciát. Felbecsüljük a projektet, és ez alapján adunk ajánlatot. Ha szükséges, moodboardokat készítünk.

Stilizálás

A kiválasztott moodboardot ezek után átbeszéljük, és az így meghatározott stílus mentén haladunk tovább. Ezzel is segítve a szolgáltatás számára legmegfelelőbb stílus finomhangolását.

Javaslattétel

A stílus meghatározása után részletesebb javaslatot teszünk. 2-3 különböző verziót készítünk a döntéshozatal megalapozásához. Törekszünk arra, hogy személyes találkozások során találjunk közös nevezőt a saját és ügyfeleink gondolkodása között.

Design

Miután elfogadásra kerültek az általunk elkészített irányok, tervek, az egyéb eszközök kialakítása is elkezdődhet. Ezek a már meghatározott grafikai elemekkel, bevált módszerekkel készülnek el, így a folyamat jelentősen felgyorsul. Weboldalak tervezése során például segítség lehet UX felmérés előzetes elkészítése, így a terveket a meghatározott stílusjegyekkel, kreatív megoldásokkal kell mindössze feltölteni. Designereink munkáját elsősorban a használhatóság vezérli. Ha szükséges, módosításokat végzünk, de ezeket legtöbbször a fejlesztési fázisban ejtjük meg.

Fejlesztés.

 • Szoftverarchitektúra
 • Adatstruktúra
 • Infrastruktúra
 • Modularizálás
 • Debug

Szoftverarchitektúra-tervezés

Megtervezzük a specifikációban foglalt elvárásokat teljesítő alkalmazás logikai és fizikai szerkezetét. Ebben meghatározzuk a különböző alrendszerek / modulok / logikai rétegek rendszerét, és hogy milyen jellegű és szintű együttműködésük szükséges ahhoz, hogy a szoftver elérje a célját.

Adatstruktúra-tervezés

Megtervezzük a specifikációnak megfelelő alkalmazás adatszerkezetét. Ez vonatkozik a perzisztensen tárolt adatokra (adatbázisok, fájlok), valamint a különböző modulok / alrendszerek közötti kommunikációra, továbbá a különböző egységek kiajánlott interface-eire is (pl. REST API).

Infrastruktúra-tervezés

Itt kerül kialakításra az alkalmazás futtatásához, hatékony kiszolgálásához, skálázásához szükséges fizikai / virtuális hardware és szoftverkörnyezet.

Modularizálás

Felbontjuk a teljes projektet az alkalmazás szempontjából logikailag hasonló, absztrakt egységekre (pl. felhasználókezelés, autentikáció, stb). Ez jelentősen megkönnyíti az alkalmazáson végzett módosítások, általános karbantartás folyamatait.

Fejlesztés – tesztelés – hibajavítás

Elkészül a kód, amely reflektálja a fenti struktúrákat és logikai összefüggéseket. Ezt teszteljük a gyakorlatban is, majd javítjuk a felmerülő problémákat. Ezt addig ismételjük, amíg az elkészült alkalmazás, weboldal, szolgáltatás tökéletesen nem működik.

Dolgozzunk együtt

Lehetetlen lenne összefoglalni az összes szakterületet és eszközt, amelyet a szolgáltatások, weboldalak, applikációk tervezése és megvalósítása során igénybe veszünk. Nézz körül alább megvalósult projektjeink között, hogy teljesebb képet kapj, vagy küldj egy üzenetet nekünk a lejjebb található gomb segítségével!

Projektek.

Akvárium

Cydrill

Unicef

Ötlet? Feladat?

Megoldjuk.

Az itt elérhető kérdőívünk a legrövidebb út az
elképzelés és megvalósítás között.

 

Üzenetet küldök

Brainstorm with us.

Feel free to ask.

Be open-minded.

Drink a coffee with us.

Brainstorm with us.

Feel free to ask.

Be open-minded.

Drink a coffee with us.

Brainstorm with us.

Feel free to ask.

Be open-minded.

Drink a coffee with us.

Brainstorm with us.

Feel free to ask.

Be open-minded.

Drink a coffee with us.