Unicef

Weboldal design
és fejlesztés

Feladat.

Amikor a Unicef megkeresett minket, az oldaluk 800-nál is több aloldalból állt. A feladatunk az volt, hogy ezt a szétaprózódott tartalmi struktúrát egy átláthatóbb és felhasználóbarátabb elrendezésre cseréljük, hogy az oldal látogatói megismerhessék és támogathassák a Unicef munkáját.

Kihívás.

A rengeteg aloldalon és aldomaineken széttagozódott tartalmi elemek katalogizálása is heteket vett volna igénybe, ezzel párhuzamosan pedig ki kellett alakítanunk egy webshop jellegű felületet is, ahol a látogatók egyszerűen támogathatták a rászorulókat, ráadásul az oldal felhasználói felületét is újra kellett terveznünk a nemzetközi elvárásoknak megfelelően.

Általunk nyújtott
megoldások

Felhasználói élménytervezés.

Első lépésben kártyarendezéssel priorizáltuk az aloldalakat, majd egy információs architektúrát alakítottunk ki, ahol definiáltuk a funkciókat, csoportosítottuk a tartalmakat és felvázoltuk a különböző felhasználói útvonalakat is, majd ez alapján alkottuk meg az oldal drótvázát.

Célunk az volt, hogy egy könnyen bővíthető, a meglévő tartalmi elemeket az alapoktól újrastrukturáló UX-designt tervezzünk, ahol az adományozás került a fókuszba.

UI Design.

UI-designereink a nemzetközi Unicef arculati előírásainak megfelelően tervezték újra az oldalt, hogy a felhasználókat egy transzparensebb és könnyebben navigálható felület fogadja, ahol az adományozás van a fókuszban.

Univers Next Pro

Headings

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Subtitle

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Body

Faucibus congue mattis sed lacinia posuere odio quis eu hendrerit. Quis nulla cursus integer massa eu amet. Urna, cras viverra non, cursus sit non luctus. In et felis mauris, eleifend id est non. Molestie enim in penatibus dignissim. Urna nulla ullamcorper pharetra consectetur.

Quote

“Auctor posuere id at ipsum in. Urna non mus a, iaculis nec facilisi sed ullamcorper leo. Urna, elementum, tincidunt nullam lectus.”