UX

A felhasználói élmény (UX) tervezése során szakembereink olyan struktúrát hoznak létre, amely jól használható és könnyen hozzáférhető digitális élményt nyújt a felhasználóknak.

UX tervezési folyamat UX tervezési folyamat

Kutatás és kiértékelés

A felhasználói élmény (UX) tervezése során szakembereink olyan struktúrát hoznak létre, amely jól használható és könnyen hozzáférhető digitális élményt nyújt a felhasználóknak.

 

A folyamat kezdetén a Döntéshozói interjúval meghatározzuk az üzleti, technológiai és marketing igényeket.

 

A Bevált gyakorlatok kutatása és a versenytársak elemzése során megismerjük a piac jellegzetességeit és a lehetőségeit.

 

A UX analitikával és a Felhasználói interjúkkal a látogatói útvonalakat azonosítjuk és javítjuk az általános felhasználói élményt.

 

A Kártyarendezéssel a kutatásban résztvevők címkéket rendeznek nagyobb kategóriákba, hogy egy átlátható és kezelhető információs architektúrát hozzanak létre a felhasználók számára.

 

Az Empátia térkép segít a UX-tervezőknek megismerni a potenciális célközönséget és megérteni motivációikat. 

 

A Felhasználói útvonaltérképpel betekintést nyerünk abba, mit csinál a látogató az oldalon és mi az, ami számára hasznos vagy zavaró lehet. A térképpel meghatározzuk a felhasználó által bejárt utakat az oldalon, a Felhasználói folyamatábra tervezésével pedig a specifikus célokhoz (például vásárlási folyamat) vezető útvonalakat analizáljuk.

Vázlat

Az Információs architektúrával egy weboldal infrastruktúráját, funkcióit és oldalainak hierarchiáját ábrázoljuk. Ez a terv már tartalmazza a navigációt, az egyes funkciókat és a tartalmakat is.  Ezeknek az információknak a birtokában már elkészíthetjük az oldal monokróm diagramját vagyis Drótvázát, ami átláthatóvá teszi az oldal felhasználói felületének keretét és alapfunkcióit. 

Ebben a szakaszban készítjük el a honlap Prototípusát: a Drótváz struktúráját és logikáját használjuk fel az oldal egyszerű modelljének elkészítésére, amit élesítés előtt tesztelni lehet.

 

A vázlat utolsó szakaszában Funkcionális specifikációt készítünk, amiben tájékoztatjuk a fejlesztőket arról, hogy mit és hogyan kell megépíteni.

Iteráció

Használhatósági tesztet végzünk az elkészült prototípuson, és felhasználókat reprezentáló tesztelők csoportjával ellenőrizzük, hogy mennyire könnyen kezelhető az elkészült terv. 

 

Az A/B tesztelés során a terv két (vagy több) változatát mutatjuk be a felhasználóknak, hogy lássuk, melyik teljesít jobban.

Felhasználói élmény

Szolgáltatás- és terméktervezés

Digitális szolgáltatások fejlesztése, új funkciók kutatása, tervezése és megvalósítása. Az üzleti érdekeket szem előtt tartó fejlesztői gondolkodásunkkal biztosítjuk, hogy a legtöbbet hozhassák ki ügyfeleink termékeikből vagy szolgáltatásaikból.

Hogyan dolgozunk?

Ismerd meg, hogyan lesz egy elképzelésből emlékezetes digitális élményt nyújtó weboldal!

Experiencer gép Így dolgozunk

Nézd meg munkáinkat.

Érdekel, hogy milyen projecteken dolgoztunk idáig? Nézd meg esettanulmányainkat, ahol részletesen megismerheted munkáinkat és ügyfeleinket is.

Esettanulmányok

Fejlesztenéd vállalkozásod online jelenlétét, üzletmenetét vagy márkáját?